Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti Uşak İl Başkanlığı İnsan Hakları Birim Başkanı Nurgül Kara’dan 28 Şubat Postmodern Darbe Açıklaması

AK Parti Uşak İl

AK Parti Uşak İl Başkanlığı İnsan Hakları Birim Başkanı Nurgül Kara, Parti Binasi’nda düzenlediği basın toplantısında 28 Şubat Postmodern Darbesi’ni değerlendirdi. Kara, darbenin ülkemizin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yer ettiğini belirterek, 27 yıl önce yaşanan olayın insan haklarına, demokrasiye ve toplumsal özgürlüklere yapılmış bir müdahale olduğunu ifade etti.

Kara, basın açıklamasında, 28 Şubat Darbesi’nin failleri tarafından savunulan “1000 yıl sürecek” yaklaşımının bir hukuksuzluk örneği olduğunu vurgulayarak, darbenin gerçekleştirildiği dönemdeki vesayet anlayışının net bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

“İslami kimliğe duyulan öfke militarist dayatma ile dışa vuruldu”

Darbecilerin, dönemin iktidarına karşı aldıkları anti-demokratik MGK kararları ile gerçekleştirdikleri darbe sürecinin, toplumun İslami kimliğine duyulan derin öfkeyi militarist bir dayatma ile dışa vurduğuna işaret eden Nurgül Kara, darbenin sonuçlarına dikkat çekti.

“Gençlerin eğitim haklarına kısıtlamalar getirildi”

Darbe sürecinde genç kızların üniversitelere başörtüleri ile girememesinden, katsayı adaletsizliği ile gençlerin istedikleri okullarda eğitim almalarının önünün kapatılmasına kadar bir dizi haksız uygulamaya değinen Kara, toplumun bir kesiminin inançlarından vazgeçmeye zorlandığını ve temel haklarının engellendiğini belirtti.

“Milletimiz kısa sürede balans ayarına gitti”

Ancak Nurgül Kara, darbe döneminde toplumun sergilediği direnç ve halkın gösterdiği tepki sayesinde, darbecilere karşı kısa sürede bir “balans ayarı” yapıldığını ifade etti. Türkiye’nin, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimi ile bir kez daha demokrasi ve millet iradesine sahip çıktığını vurgulayan Kara, bu mücadelenin tarihe geçtiğini söyledi.

“Millet iradesini egemen kılma mücadelemiz devam ediyor”

Son olarak, Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’nin büyümesi ve güçlenmesi adına millet iradesini egemen kılma mücadelesine kararlılıkla devam ettiklerini belirten AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, millete olan şükranlarını sunarak, ülkenin geleceği için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA